Nový Zéland a hrdina Fallon se radují z MS díky změně pravidel

Útočník Rory Fallon mohl v sobotu rozhodnout svým gólem o postupu Nového Zélandu na mistrovství světa díky změně v pravidlech, kterou v létě provedla Mezinárodní fotbalová federace. FIFA od června umožňuje hráčům s více pasy nastoupit za reprezentační výběr jiné země, než v němž působili v jedenadvacítce.

15. 11. 2009 16:27 WELLINGTON

Fallon je synem bývalého trenéra novozélandské reprezentace Kevina Fallona, s fotbalem ale začínal v Barnsley a prosadil se i do anglické mládežnické reprezentace. To mu podle staré fotbalové legislativy zatarasilo cestu do novozélandského týmu.

"Když jsem byl mladý, udělal jsem chybu a myslel jsem, že na ni budu doplácet celý život. Jsem moc vděčný, že FIFA změnila pravidla a trenér mě povolal," uvedl sedmadvacetiletý útočník, který v současnosti hraje za tým Plymouth Argyle v druhé anglické lize.

V sobotu ve Wellingtonu rozhodl o výhře 1:0 nad Bahrajnem, která zajistila Novému Zélandu účast na MS poprvé od roku 1982. "Jsem moc vděčný, že jsem tady, že se nám podařilo projít na mistrovství, protože jsem už myslel, že tento sen je pro mě ztracený," řekl Fallon. Vedle něj se díky úpravě pravidel dostal do novozélandské reprezentace i záložník Michael McGlinchey, jenž hrál v mládežnických výběrech za Skotsko.

Pošli e-mailem | Nahoru

Odeslat článek e-mailem

Nutno vyplnit všechny položky!Pošlete článek e-mailem svým kamarádům.

Můžete uvést více adres, oddělených čárkou.